Search This Blog

Sunday, March 27, 2011

Glommy and boring weeken....

 Assalamualaikum.

wah3....ada kmajuan sungguh nih...smalam masuk entry hari ni masuk entry lagik! hekhekhek! entry ni pun sbb dah janji ngan my "korib segro" nak masuk hari ni(klo x mesti gmbar kek ni duk diam tanpa tayangan oleh tuan yang membuatnya!)

Semalamkn spatutnya hari cuti,  tpkan suami I kena kerja.....nyampah tol lah. Ada kunjungan Dato' Bandar KL atas undangan kerajaan sinih. So bila en suami I kena kerja di hari minggu, terjelepek lah I ngan anak2 kt rumah..huhuhuhuhuhuuu x suke tau weeken2 kena duk umah! Plak tu semalam hujan jer manjang...siap snowing lak tew.....bila dah xde g mane,kt luar sejuk jer mulalah prasaan sorrow tu datang! drpd duk layan prasan tuh baiklah cik timah g masak....hehehehehehe. pagi2 hari dah masak n makan nasi lemak ( sengaja di masak banyak so dinner pun leh makan lagi, xyah lah cik timah masak lagik utk dinner).....:)

So, utk minum petang merangkam breakfast keesokkannya, ct buah Chocolate Sponge Cake.
kali ni dah masuk kali ke 2 buat kek nih........sedap, moist & lembut jer. xceli kek ni kena masukkan fruit cocktail dalam lapisan cream kt tengah2 tu...tp sbb khabisan stok fruit cocktail maka letak cream kosong jer. kat atas kek tu pun patut hias ngn fruit cocktail, dah kt umah ada buah kiwi jer....belasah jer, ct letak buah kiwi jer!

Kiwi Chocolate Sponge Cake
dak 2 org yang x sabar2 nak makan cake!
dah...slamat dinggap oleh budak2 & mak budak .....

Ada sapa2 nak resepi? Resepi asal dr Rinnchan FP. Mintak halal yer resepinye.........
Jom makan .......





1 comment:

  1. keno g cari kek d SR ni napoknyo....menyiurkan...

    ReplyDelete